Mountains & Movies

persoonlijke aandacht voor je ontwikkeling

20 - 26 oktober 2024 (VOLGEBOEKT)

 

Mountains & Movies

is een persoonlijke ontdekkingsreis in de bergen die je uitdaagt om stil te staan bij wat er gaande is in je leven.

Om iets nieuws te creëren.

Tijd te maken.

Inspiratie te krijgen.

Terug te kijken.

Vooruit te kijken.

Een keuze te maken.

Of een periode af te ronden.

Sinds 2015

organiseren coach / sportpsycholoog René Berden en raadgever / coach Caroline Wiedenhof één maal per jaar in de herfst dit wandelprogramma-met-film in Zwitserland.
René en Caroline vonden elkaar in hun verlangen om de bijzondere ontmoetingen en inzichten die vaak ontstaan tijdens wandelingen in de bergen nog meer inhoud te geven.

Elke herfst gaan we met een groep een week de hoogte in. Overdag maken we prachtige tochten, in de avond inspireren we je met filmfragmenten en ander moois. Alle programma-onderdelen nodigen uit om gesprekken en verbindingen aan te gaan, met aandacht waar te nemen wat er gaande is en helderheid te creëren.


 

Waarom Mountains & Movies?

Misschien heb je behoefte aan rust en reflectie om alles wat er gebeurt in je leven weer eens op een rijtje te zetten. Wil je een (loopbaan- of privé) stap in je leven vorm geven. Of voel je de behoefte een periode in je leven goed af te sluiten. Waar sta je nu? Waar sta je voor? Waar doe je het allemaal voor? Wat wil je nu? Welke dingen geven je energie? Hoe maak je op een gezonde manier verbinding met jezelf? En met anderen? Bij dit soort vragen helpt het om een liefdevolle spiegel of ander perspectief voorgehouden te krijgen of met een zetje in de goede richting te worden geduwd.Hoe werkt Mountains & Movies?

We organiseren dit programma in de Zwitserse Alpen, in een prachtig ruig gebied aan de grens met Oostenrijk en Italië.

Plezier en saamhorigheid zetten de toon. Als het weer meezit, zijn we de hele dag buiten in de bergen. Je bent dus heerlijk in beweging en hebt ruim de tijd voor zowel stilte en reflectie als voor het delen van verhalen met elkaar. De tochten lenen zich voor goede gesprekken en individuele reflectie op wat je bezighoudt. In de avond zorgen filmfragmenten ervoor dat je innerlijk nog meer op reis gaat. Aan het einde van de week ga je met nieuwe inzichten en inspiratie naar huis.

We werken met een groep van maximaal 10 mensen.

ZIJN DE WANDELINGEN VOOR IEDEREEN TE DOEN?

Ja. We lopen uitsluitend op paden die met goede bergschoenen begaanbaar zijn (geen Alpinisme). Tijdens de wandelingen kunnen we in overleg ook differentiëren, zodat zowel mensen die meer willen, als mensen die het rustiger aan willen doen aan hun trekken komen. René heeft zestien jaar ervaring met het begeleiden van groepen op wandelingen in de bergen. Waar sommige mensen veel meer kunnen dan ze denken, hebben anderen er juist baat bij wat gas terug te nemen.

Locatie

We verblijven in het sprookjesachtige Hotel Val Sinestra nabij Scuol, een oud kuuroord midden in de bergen. De kamers zijn zoveel mogelijk in de oude stijl gelaten. Alle kamers hebben een wastafel met warm en koud water. Ongeveer de helft van de kamers heeft een eigen badkamer met naast de wastafel ook een toilet.
Voor de filmworkshops maken we gebruik van een mooie ruimte op de zolderverdieping. Het hotel beschikt verder over een gezellige Stube en een ruime salon.

Het diner vindt plaats in de prachtige eetzaal. Val Sinestra biedt een volledig vegetarisch menu.

Prijs

De prijs van het Mountains & Movies wandel- en workshopprogramma is € 1570 (zakelijk tarief) en € 1210 (particulieren/zzp-ers). Prijzen zijn inclusief btw.

Hierbij inbegrepen zijn:
- Online introductie en kennismaking -Welkomstgeschenk en andere verrassingen - Wandelprogramma - Vijf ‘Movies & more’ workshops - optioneel een coachgesprek voorafgaand of na afloop van het programma - Individuele- en groepscoaching tijdens het programma - E-book ‘Hoe beklim je een berg’ - Een handzame outline van de Reis van de held in twaalf stappen (Double Healix model).

(Reiskosten, verblijfskosten, reisverzekering en consumpties tijdens de wandelingen zijn niet inbegrepen.)

BETALING EN Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot 8 weken voor vertrek wordt €75,- p.p. in rekening gebracht (= het inschrijfgeld). Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang ben je 50% van het totale bedrag verschuldigd. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Inschrijven

Stap 1. Vul het inschrijfformulier in via de knop hieronder 'Ik ga mee met Mountains & Movies'. Je krijgt een bevestiging en de factuur van Duodecima voor deelname aan het wandelprogramma.

Stap 2. Reserveer een kamer met volpension plus de evt busreis via https://www.sinestra.ch
Vermeld bij de boeking: Mountains & Movies. De bevestiging voor je verblijf ontvang je van het hotel. Als je prijs stelt op een eigen toilet, kun je het aangeven. Een garantie kunnen wij niet geven.

Aansprakelijkheid / reisverzekering

Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor jezelf op deze reis, dus ook tijdens de wandelingen. Noch wij, noch het hotel aanvaarden aansprakelijkheid voor onverhoopte materiële of fysieke schade. Vergeet dus niet een reisverzekering af te sluiten.

 

 


Programma

Zondag: Heenreis en welkom.
Maandag: Na het ontbijt maken we uitgebreid kennis door stil te staan bij wat je hier heeft gebracht. Aan het eind van de ochtend gaan we op pad voor een inloopwandeling op de bergflank tegenover het hotel. In de avond verkennen we de thema's verder met behulp van filmfragmenten.
Dinsdag: Vandaag ‘zak’ je verder in de vragen die bij je leven. We trekken dieper het dal in naar het sprookjesachtige Hof Zuort. Vanuit daar gaan we de hoger gelegen alpenweiden en waterstromen opzoeken om van prachtige vergezichten te genieten. In de filmworkshop 's avonds verdiepen we de thema's en vragen.
Woensdag: Een dag van verstilling met een individuele wandeling. Je wandelt vanuit het hotel. Wij geven je advies op maat over een wandeling die bij je past. In de avond maak je vanuit de stilte weer de stap naar de mensen om je heen, waarbij de filmfragmenten behulpzaam zijn.
Donderdag: Vandaag bereiken we het hoogste punt van de week. We wandelen naar een top met een prachtig uitzicht. In de avond kijken we een hele film die wij speciaal voor de groep selecteren.
Vrijdag: staat in het teken van het afronden van de reis, alleen en met elkaar. In de ochtend bereid je je voor op de afronding. Wie wil kan nog een wandeling in de omgeving maken. Vanaf de middag ronden we gezamenlijk af, onder andere met een filmfragment dat we voor iedereen persoonlijk selecteren.
Zaterdag: Afscheid en thuisreis. Of nog een extra dagje voor jezelf in de omgeving van het hotel.

Dit zeggen oud-Deelnemers

"De week is een sprookje."

"De bergen maken alles helder."

"Door de veilige omgeving en de steun en support is er veel meer gebeurd dan alleen mijn plan."

"Een week die ik als vast moment in mijn jaar erin wil houden ter reflectie en bezinning."

"Een zorgvuldige opbouw met een prachtige apotheose."

"Ik heb veel meer gekregen dan ik hoopte."

"Het is een soort training in beter kijken".

"Ik had niet gedacht dat ik zover zou komen."

"Mijn vraag ging over heel andere dingen dan ik vantevoren dacht."

"De week is mij zeer goed bevallen en dat is grotendeels te danken aan jullie betrokkenheid en bevlogenheid."


HEB JE Nog vragen?

mail mountainsandmovies@gmail.com