Mountains & Movies


"De bergen maken alles helder"

Mountains & Movies is een programma in de bergen om met persoonlijke vragen aan de slag te gaan. Om iets nieuws te creëren. Inspiratie te krijgen. Terug te kijken. Een keuze te maken. Of een periode af te ronden.

Sinds 2015 organiseren sportpsycholoog René Berden en ik een maal per jaar dit programma in Zwitserland. We vonden elkaar in ons verlangen om de bijzondere ontmoetingen en inzichten die vaak ontstaan tijdens wandelingen in de bergen nog meer inhoud te geven. Een gouden greep, zo bleek.HOE?

We organiseren dit programma in de Zwitserse Alpen. Onze thuisbasis is afwisselend Hotel Clarezia in Waltensburg en Hotel Val Sinestra bij Scuol.

Plezier en saamhorigheid zetten de toon. Als het weer meezit, zijn we de hele dag buiten in de bergen. Je bent dus heerlijk in beweging en hebt ruim de tijd voor zowel stilte en reflectie als voor het delen van verhalen met elkaar. De tochten lenen zich voor goede gesprekken en individuele reflectie op wat je bezighoudt. In de avond zorgen filmfragmenten ervoor dat je innerlijk nog meer op reis gaat.

We werken met een groep van maximaal 10 mensen.

Dit zeggen oud-deelnemers

"Ik had natuurlijk een plan voor de week, een leervraag, maar door de veilige omgeving en de steun en support is er veel meer gebeurd dan alleen mijn plan."

"Een week die ik als vast moment in mijn jaar erin wil houden ter reflectie en bezinning."

"Een zorgvuldige opbouw met een prachtige apotheose"

"Ik heb veel meer gekregen dan ik hoopte."

24 - 30 oktober 2021

Onze herfstweek 2021 vindt plaats in hotel Val Sinestra, een voormalig kuuroord middenin de ongerepte natuur op 1500 meter hoogte in het uiterste zuid-oosten van Zwitserland, vlakbij Scuol. Het hotel ligt in één van de mooiste bergstreken van Zwitserland. Vanuit het hotel wandelen we zo het gouden herfstbos in. Misschien liggen zelfs de majestueuze Piz Arina of de verrassende Fimberpass binnen ons bereik. Afhankelijk van het weer – de eerste sneeuw ligt waarschijnlijk al op de toppen – verkennen we misschien ook een stuk van het natuurpark aan de andere kant van Scuol.