Mountains & Movies

De bergen maken alles helder

23 - 29 oktober 2022 in Val Sinestra, Zwitserland.

Waarom Mountains & Movies?

Misschien heb je behoefte aan rust en reflectie om zaken op een rijtje te zetten. Wil je een (loopbaan- of privé) stap in je leven vorm geven. Of voel je de behoefte een periode in je leven goed af te sluiten. Waar sta je nu? Waar sta je voor? Waar doe je het allemaal voor? Wat wil je nu? Welke dingen geven je energie? Hoe maak je op een gezonde manier verbinding met jezelf? En met anderen? Bij dit soort vragen helpt het om een liefdevolle spiegel of ander perspectief voorgehouden te krijgen of met een zetje in de goede richting te worden geduwd. Het werken in een groep levert veel extra’s op ten opzichte van een uitsluitend individuele benadering.

Hoe ziet het programma eruit?

In de Mountains & Movies week maken we overdag adembenemende wandeltochten. Je bent dus heerlijk in beweging en hebt ruim de tijd voor stilte, reflectie of gesprekken, ook aan de hand van vragen of opdrachten die je van ons krijgt. In de avond gaan we meer innerlijk op pad aan de hand van inspirerende filmbeelden.


ZIJN DE WANDELINGEN VOOR IEDEREEN TE DOEN?

Ja. We lopen uitsluitend op paden die met goede bergschoenen begaanbaar zijn (geen Alpinisme). Tijdens de wandelingen kunnen we in overleg ook differentiëren, zodat zowel mensen die meer willen, als mensen die het rustiger aan willen doen aan hun trekken komen. René heeft veertien jaar ervaring met het op deze manier begeleiden van groepen op wandelingen in de bergen. Waar sommige mensen veel meer kunnen dan ze denken, hebben anderen er juist baat bij wat gas terug te nemen.

Locatie


We verblijven in het sprookjesachtige Hotel Val Sinestra nabij Scuol, een oud kuuroord midden in de bergen. De kamers zijn zoveel mogelijk in de oude stijl gelaten. Alle kamers hebben een wastafel met warm en koud water. Ongeveer de helft van de kamers heeft een eigen badkamer met naast de wastafel ook een toilet.
Voor de filmworkshops maken we gebruik van een mooie ruimte op de zolderverdieping. Het hotel beschikt verder over een gezellige Stube en een ruime salon.

Het diner vindt plaats in de prachtige eetzaal. Val Sinestra biedt een volledig vegetarisch menu. Specifieke dieetwensen kunnen met het hotel worden besproken.

Prijs

De prijs van het Mountains & Movies wandel- en workshopprogramma is € 1570 (zakelijk tarief) en € 1210 (particulieren/zzp-ers). Prijzen zijn inclusief btw.

Hierbij inbegrepen zijn:
- Online introductie en kennismaking -Welkomstgeschenk en andere verrassingen - Wandelprogramma - Vijf ‘Movies & more’ workshops - Een optie voor een coachgesprek na afloop van het programma - Individuele- en groepscoaching tijdens het programma - E-book ‘Hoe beklim je een berg’ - Een handzame outline van het Double Healix model voor menselijke ontwikkeling.

(Reiskosten, verblijfskosten, reisverzekering en consumpties tijdens de wandelingen zijn niet inbegrepen.)

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot 8 weken voor vertrek wordt €50,- p.p. in rekening gebracht. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang ben je 50% van het totale bedrag verschuldigd. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Inschrijven

Stap 1. Vul het inschrijfformulier in via de knop hieronder 'Ik ga mee met Mountains & Movies'. Je krijgt een bevestiging en de factuur van Duodecima voor deelname aan het wandelprogramma.

Stap 2. Reserveer een kamer met volpension plus de evt busreis via https://www.sinestra.ch/nl/reserveringen.
Vermeld bij de boeking: Mountains & Movies. De bevestiging voor je verblijf ontvang je van het hotel.

Aansprakelijkheid / reisverzekering

Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor jezelf op deze reis, dus ook tijdens de wandelingen. Noch wij, noch het hotel aanvaarden aansprakelijkheid voor onverhoopte materiële of fysieke schade. Vergeet dus niet een reisverzekering af te sluiten.


Programma

Zondag: Heenreis en welkom.
Maandag: Na het ontbijt maken we uitgebreid kennis door stil te staan bij wat je hier heeft gebracht. Aan het eind van de ochtend gaan we op pad voor een inloopwandeling op de bergflank tegenover het hotel. In de avond verkennen we de thema's verder met behulp van filmfragmenten.
Dinsdag: Vandaag ‘zak’ je verder in de vragen die bij je leven. We trekken dieper het dal in naar het sprookjesachtige Hof Zuort. Vanuit daar gaan we de hoger gelegen alpenweiden opzoeken om van prachtige vergezichten te genieten. In de filmworkshop 's avonds verdiepen we de thema's en vragen.
Woensdag: Een dag van verstilling met een individuele wandeling. Je wandelt vanuit het hotel. Wij geven je advies op maat over een wandeling die bij je past. In de avond maak je vanuit de stilte weer de stap naar de mensen om je heen. waarbij de filmfragmenten behulpzaam zijn.
Donderdag: Vandaag bereiken we het hoogste punt van de week. We wandelen naar een top met een prachtig uitzicht. In de avond kijk je (optioneel) een film die wij speciaal voor de groep selecteren.
Vrijdag: staat in het teken van het rondmaken van de reis, alleen en met elkaar. In de ochtend bereid je je voor op de afronding. Wie wil kan nog een wandeling in de omgeving maken. Vanaf de middag ronden we gezamenlijk af, onder andere met een passend filmfragment dat we voor iedereen persoonlijk selecteren.
Zaterdag: Afscheid en thuisreis. Of nog een extra dagje voor jezelf in de omgeving van het hotel.

HEB JE Nog vragen of wil je op de hoogte blijven?

Laat het ons weten via mountainsandmovies@gmail.com .