Bert en Leiderschap

‘Dat is een echte Bert’ riep ik toen iemand mij een foto van zijn vriend Bert liet zien. Dat heb je soms – dat de naam helemaal klopt bij de persoon. Bert móet gewoon Bert heten.
Het andere uiterste komt ook voor: dat iemand zich voorstelt als Sophia, terwijl ze duidelijk een Patricia of een Hilde is.
Eerder deze week kwam ik een nieuwe variant tegen. Ik schudde handen met een vrouw die ik eerder had ontmoet, en vroeg hoe ze ook al weer heette. ‘Leiderschap’ zei ze, denkende dat ik wilde weten waar ze werkte. De naam klopte precies, dus ik blijf haar in gedachten Leiderschap noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.